Hmmm... Nyt olisi varmasti aika aktivoitua ja alkaa pitämään treenipäiväkirjaa :) Siis kuuden viikon kuluttua olisi vuorossa ekat toko-kisat, ja siitä muutama viikko eteenpäin BH-koe.

Tessa on edistynyt huimasti tottiksessa. Iso syy siihen on varmasti koiran kypsyminen (se täyttää 4 vuotta heinäkuussa) mutta myös iso osatekijä edistymisessä on ohjaajan kypsyminen ;) Ja tässä asiassa kypsyminen on ainoastaan positiivinen seikka ;) Olemme siis treenailleet kevätkauden intensiivisemmin ja osallistuimme kilpailuihin tähtäävälle toko-kurssille loppukeväästä. Ja merkittävin kannustin kisauran aloittamiselle oli meidän ihanan tottis-kouluttajan ilmoitus viime maanantain treeneissä; "sulla alkaa olemaan kisavalmis koira" :D

Nyt siis tahkotaan tottista tosissaan, kaksi treeniä päivässä ja lisäksi lyhyitä harjoituksia kotona. Tänään aamupäivällä tehtiin käännöksiä seuratessa, huomio oikeassa paikassa. Päivällä treenattiin nopeaa maahanmenoa liikkeestä ja hiottiin sivulletulon oikeaa paikkaa. Illalla meinattiin tehdä pidempi treeni läheisellä urheilukentällä, mutta paikkakunnan varhaisteinit olivat päättäneet myös tulla viettämään iltaa kyseiselle kentälle. (Prkl.) Tehtiin siellä kuitenkin paikallamakuu (tehokasta häiriötä ympärillä...) ja kokonaisuudessaan pitkä BH-seuraamis -kaavio vapaana. Ja se, mistä olen todella iloinen on, ettei koiran kontakti herpaantunut kertaakaan koko pitkän seuraamisen aikana, häiriöstä huolimatta! Väljyydessä on vielä edelleen hiomista, mutta motivaatio on huippuluokkaa, se on hieno juttu :)