On se helppoa kuin heinänteko, kun vaan löytyy sopiva motivaattori. Torstai-iltana käytiin tekemässä treeni Kupittaan Kaivokentällä. Tessa rakastaa normaalioloissa ylikaiken lelupalkkaa, mutta näillä helteillä sen palkkaaminen lelulla ei ole toiminut samoin kuin ennen. Lelua pystyy käyttämään palkkana kerran-kaksi treenin aikana ja sitten koira alkaa olemaan niin kuumissaan, ettei jaksa enää motivoitua. Niinpä päätin ottaa pari luoksetuloa puolikkaalla kinkunsiivu-palkalla ;) Ja kas kummaa, koira tekee täydellisen luoksetulon laukaten ja suoraan perusasentoon sivulle! Joten nyt otetaan ja assosioidaan luoksetulo kinkunsiivuun. Koska koira osaa liikkeen, ei sitä tarvi sen enempää hinkuttaa ja kuluttaa, vaan tehdään harvakseltaan ja superpalkalla.

Lisäksi tein 3 liikkeen ketjutustreenin namikipon avulla. Tessalla tosi hyvä motivaatio päällä, hieman se teki liikkeet löysästi kun välillä unohtui vilkuilemaan kentän laidalla olevaa namikippoa, mutta tiiviys varmasti paranee kunhan se yhdistää liikkeiden suorittamisen vapautukseen namikipolle.

Perjantai ja lauantai jäi vähille tottistreenien osalta. Kotona harjoiteltiin pk-luoksetuloa. Tehtiin myös hieman näyttelyseisomista ja -juoksemista, kun tosiaan edellisestä näyttelykäynnistä on vierähtänyt melkein vuosi. Ja tänään käytiin siis Karjaalla näyttelyssä, tuloksena Tessan ensimmäinen ROP :) Näyttelypaikka oli täysin varjoton, aurinkoa pilvettömältä taivaalta ja +33 astetta. Aivan hullua. Koira-rassukan sai melkein vetää juoksemaan ja se pyrki varjoon tuomaritelttaan sisälle ;) Onneksi kisajärjestäjät olivat vetäneet vesiletkun urheiluhallista ulos, jotta pääsi kastelemaan koiran kehän jälkeen...

Tässä Tessan arvostelu: Erinomainen tyyppi. Hyvä ylälinja. Kaunis pää ja ilme. Hyvä purenta. Hyvä etuosa. Riittävät takakulmaukset. Tan-väri saisi olla syvempi. Liikkuu hyvin. (Gunnel Holm)