Pari kuukautta etuajassa yllättänyt juoksuaika alkaa olla ohi, joten on aika tehdä suunnitelmia tulevalle vuodelle. Marraskuun kisojen jälkeen ollaan vietetty treenitaukoa. Mulla oli loppuvuodesta kalenteri reunojaan myöden täynnä tenttejä ja tutkielmia koululle, joten Tessan kanssa yhdessä vietetty aika on ollut lähinnä pitkiä lenkkejä ja pään tuuletusta ennen paluuta tenttikirjojen pariin. Olin varannut Tessalle sterilointiajan tammikuun alkuun - se toimenpide olisi ollut kätevä saada pois alta joulutauolla - mutta neiti menikin ja yllätti lyhentämällä 8kk:n tasaista juoksukiertoaan parilla kuukaudella ja aloitti juoksun äärimmäisen epäsopivaan aikaan ;) Taisi kuulla, kun varasin aikaa leikkurille... No, uusi yritys myöhemmin keväällä.

Joka tapauksessa, nyt on taukoiltu riittävästi. Tessa alkaa olemaan turhautunut treenaamattomuuteen ja alkanut antamaan merkkejä siitä, millaista elämä sen kanssa olisi jos se olisi vain kotikoirana: edellispäivänä se oli minun koulussa ollessani suolistanut yhden sohvatyynyn (kotona odotti kaunis, lumivalkoinen olkkarinlattia täynnä vanua), lenkeillä se on tavallista levottomampi ja hakemalla hakee ympäristöstä virikkeitä, joita kytätä, vaania, pullistella tai joiden kanssa leikkiä. Siis korkea aika palata treenikuvioiden pariin.

Tavoitteita kuluvalle vuodelle:

- Tokosta TK2, mielellään myös päästäisiin aloittamaan voittaja-luokassa

- Agility-kisaura käyntiin. Vaikka meillä on takana 1,5 vuoden agility-tauko, olen luottavaisin mielin että muisti palautuu nopeasti. Tessa alkoi olemaan kisavalmis jo ennen taukoa, joten se luultavasti muistaa kuviot minua nopeammin. Kokeilin TPH:n kentällä viime syksynä ihan huvikseni miten Tessalla menee pujottelu ja yllätyksekseni se teki kepit puhtaasti (pienellä aloitusavulla). Mutta itse pujottelu oli sillä vielä lihasmuistissa, uskomatonta. Toivottavasti pääsemme halliin treenaamaan itsenäisesti helmikuusta lähtien. Olen myös ilmoittanut Tessan maaliskuussa alkavalle pienryhmäkurssille (mulle ohjaustekniikoiden muistiinpalauttamista varten..), lisäksi aikomuksena ottaa muutamia yksityistunteja joltain agility-gurulta.

- PK-ura käyntiin ja tulos jäljeltä. Ja tässä on eniten työtä tiedossa. Esineruutu on meillä edelleen aika atomeina, itse jäljellä koiralla on superhyvä motivaatio, tarkkuutta ja hallintaa vaan roppakaupalla lisää.

- Hakupuolella toivon että ehtisimme mahdollimimman usein treeneihin, jotta haussa päästäisiin kisaamaan sitten joskus 5 vuoden kuluttua ;)

Nonniin, siinä ne julki lausuttuina :)