Ensimmäiset kisat siis takana. Ennakko-odotukset eivät olleet kovin suuret, viimeisen 3 viikon aikana olen ollut koiran kanssa kotona vain 5 päivää. Ja tänään kokeen alun lähestyessä alkoi tulla vettä kaatamalla :P Ja Tessa inhoaa vesisadetta... Mutta ehkä koe meni juuri siksi niin hyvin, kun ei ollut kovin suuria menestyspaineita ennen kisaa. Hermoilin hieman ennen kuin otin koiran autosta, mutta sen jälkeen pystyin sulkemaan kisatilanteen ulos ja keskittymään suoritukseen.

Alokasluokan koiria oli yhteensä 8, paikallamakuuu jaettiin kahteen ryhmään. Me olimme numerolla 4, joten olimme ensimmäisessä ryhmässä. Paikallamakuun ajan vettä tuli suunnilleen niin paljon kuin taivaalta mahtuu. Tessa oli tosi haluton kehään mennessä. Luoksepäästävyydestä tuli 10, vaikka Tessa ei pysynytkään istumassa vaan meni rauhallisesti tervehtimään tuomaria. Koirarivissä oli yleistä hämmennystä ennen liikkeen alkua ja mm. meidän vieressä ollut isovillakoira ei meinannut millään asettua aloilleen. Tessa istui kiltisti koko alkuhäsläyksen ajan aloillaan, mutta yritti venyttää kaulaansa ja kurkistella mun ohitseni mitä yhden koiran päässä oleva Leevi puuhaa ;) Tessa meni ekalla käskyllä maahan, eikä tällä kertaa edes rojahtanut lonkalleen makaamaan koko 2 min aikana. Paikallamakuun sydämentykytyksiä aiheuttava hetki oli kun Leevi lähti liikkeelle, olin ihan varma että Tessa lähtee perään. Ei lähtenyt :) Tessa nousi vasta toisella käskyllä istumaan, siitä syystä paikallamakuu jäi 9 pisteeseen.

Laitoin koiran autoon odottamaan vuoroaan ja otin sen ulos vasta kun meitä edeltävä koirakko oli kehässä. Ja se oli hyvä veto, Tessa oli tosi korkeassa viretilassa kun otin sen autosta ja kierrokset pysyivät korkealla vielä kehään mennessäkin. Seuraaminen kytkettynä oli 7 arvoinen, Tessa seurasi jostain syystä normaalia taaempana (olen tehnyt tosi vähän seuraamista kytkettynä, oliskohan remmi hieman hämännyt sitä). Seuraaminen vapaana menikin jo paremmin, 8 pistettä. Jälleen tuli huomautus paikasta, oli liian takana jälleen. Sekä kytkettynä että vapaana seuraaminen päättyivät täyskäännöksen jälkeiseen pysähdykseen. Näitä ei olla harjoiteltu ollenkaan.. Vaikka otin muutamia askeleita käännöksen jälkeen, ei koira oikein ehtinyt hyvään paikkaan pysähdyttäessä. Näitä täytyy harjoitella.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli 8 arvoinen. Seuraamis-osuus pudotti pistemäärää yhdellä ja jouduin antamaan kaksi käskyä ennen kuin koira nousi perusasentoon. Itse maahanmeno meni hyvin. Luoksetulo oli täysi 10 :) Kinkunsiivu-mielikuvatreeni on tehonnut :) Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 pistettä. Hyppy 7,5. Tessa lähti hyvin hypylle (tässä vaiheessa huokaisin helpotuksesta), mutta annettuani seis-käskyn se alkoi nuuhkimaan maata ja kääntyi kylki estettä kohden. Kun tulin sen vierelle, se istui tosi vinoon perusasentoon ;) Kokonaisvaikutus oli 9, tuomari (Tiina Heino) sanoi koiran olevan jo ihan hyvällä mallilla, hieman hiottavaa vaan vielä riittää. Ja kuulemma välillä mä teen kentällä enemmän työtä kuin mun koira ;) Kokonaispisteet 171, eli 1-tulos ja voitimme vielä koko alo-luokan !! En olisi kyllä ikinä uskonut :)

Nyt jatkossa treenatessa täytyy puuttua tuohon haahuiluun ja "pakottaa" koira kuuntelemaan oli tilanne mikä hyvänsä. Nyt kaikki liikkeiden siirtymät ja jonkin verran myös liikkeiden aikana koira keskittyi ympäristöön enemmän kuin minuun. Eli siis täpäkkyyttä kehiin. Nyt on onneksi ilmat viilentyneet niin, että Tessa jaksaa tehdä pidempääkin treeniä lelupalkalla, sillä saa viretilan pysymään huomattavasti paremmin kuin nameilla.

Huomisesta aloitetaan BH-kuvioiden hiominen, mulla on 10 päivää treeniaikaa ennen koetta :) Ja sen jälkeen palataan taas toko-puolelle. Vaikka nyt saatiinkiin oikeus nousta avoimeen luokkaan, niin jatkamme luultavasti vielä alossa, kunnes saadaan avon liikkeet ja seuraaminen hiottua kuntoon. Ja olishan se TK1- tunnuskin ihan jees ;)