Maanantaina käytiin BH-treeneissä Kupittaalla. Tessalla oli kova motivaatio tehdä, Sini-hoitotäti on selvästikin hyvin noudattanut pyytämääni tylsää elämää koiran kanssa pari päivää ennen kuin hain sen kotiin :) Paikallamakuu harjoiteltiin häiriön alla, ohjaajat seisoivat n.20 askeleen päässä selin koiraan, kouluttaja juoksi koirien edestä, heitteli leluja ja kutsui koiria. Tessa pysyi hyvin, ei edes meinannut nousta. Tässä harjoitellessa olen huomannut että Tessalle on helpompi ymmärtää paikallapysymisen tarkoitus kun se on koirarivissä. Vaikka ne muut koirat sitten nousisivat ylös, se ei haittaa. Tessa on sisäistänyt että koirarivissä ollaan makuullaan. Vaikeampi paikallamakuu on kun sen pitää tehdä se yksin, silloin Tessalla on houkutus lähteä hiipparoimaan paikalta. Niinpä olenkin nyt treenannut koulutuskentällä 2-5min paikallamakuuta, selin koiraan ja siellä BH-sääntöjen 30 askeleen päässä.

Seuraamisessa myös hyvä innokkuus päällä, henkilöryhmää tehtiin pari kertaa ja nyt kontakti pysyi jo paremmin. Näitä olisi pitänyt ehtiä tekemään paljon enemmän ennen koetta... Jäävässä istumisessa mulla oli vielä pieni käsiapu, kotona treenatessa on mennyt jo ihan ilman käsiapuakin, mutta häiriötilanteissa pelaan varman päälle. Joudun luultavasti ottamaan kokeessakin käsiavun, parempi vaihtoehto on, että menetetään puolet pisteistä kuin että liike menee nollille, kun koira ei istu... Liikkeestä maahan + luoksetulo menee hyvin.

Lisäksi treenattiin toisten koirien ohitusta tosi kapeissa paikoissa. Kaupunkihenkilöryhmää tehtiin todella vaikeana liikkeenä: kouluttajalla oli omat koirat mukana, kun mentiin "tervehtimään". Tessalla pysyi kontakti, vaikka kaksi koiraa olivat vajaan metrin päässä. Sen kontaktinpysymisen kun saisi siirrettyä kokeeseen ;) Ja yksi BH-kokeen momentti, jota on tosi vaikea treenata yksin, on koiran jättäminen kaupan tms. eteen yksin. Joten olin tyytyväinen kun tätäkin ehdittiin treenaamaan. Tessa ei kuulemma välittänyt mitään vaikka kouluttaja kulki metrin päästä ohi kahden koiran kanssa. Huhhuh :) En mä nyt uskonutkaan, että Tessa alkaisi niille louskuttamaan (se on hiljaista tyttöä, kun jää yksin ;)) mutta ikinä ei tiedä.

Ohjeiksi näin viikkoa ennen koetta saatiin tehdä innostavia treenejä, myös ketjutettuina. Näiden ohjeiden mukaan käytiin eilen illalla treenaamassa lähikentällä, ja treeni meni tosi hyvin, olen tyytyväinen. Tänään käydään vielä tekemässä treeni haunisissa (ja toivon että samalla kentällä olisi muitakin koiria, että saadaan häiriötä) ja huomenna aamupäivällä käydään tutustumassa kisa-kenttään. Sitten alkaa parin päivän tylsät remmilenkit ilman koulutusta ennen koetta.