Kylläpäs tuli pitkä tauko treenipäiväkirjan päivitykseen. Mutta tosiaankin, viimeisen 6 viikon aikana on tavoitteelliset treenaamiset olleet minimissä työ- ja opiskelukiireiden tähden, joten ei olisi ollut paljoa raportoitavaa :) Mutta ei koira ole ollut ihan hunningollakaan, ollaan ladattu akkuja pitkillä lenkeillä ja opeteltu klikkerin kanssa kaikkea turhanpäiväisen hauskaa ;)

Käytiin siis 11.9 toko-kokeessa Turussa, ja kuten edellisen viikon BH-kokeessakin, oli seuraaminen luokattoman huonoa. Muut osa-alueet menivätkin sitten hyvin. Luoksepäästävyys 10, Paikallamakuu 9,5, seuraaminen kytkettynä 8, seuraaminen taluttimetta 7, jäävä maahanmeno 9, luoksetulo 9,5, jäävä seisominen 8,5, hyppy 8,5 ja kokonaisvaikutus 9. Yhteispisteet 172, siis ALO1 jälleen :) Tuomarina oli Ralf Björklund. Nyt sitten marraskuussa hakemaan se viimeinen 1-tulos ja TK1 on koossa :)

Tuon toko-kokeen jälkeen pidettiinkin sitten taukoa. Olin ilmoittanut Tessan jo kurssille, joten kurssin kävimme läpi, mutta treenailut kurssipäivien ulkopuolella oli vähäistä. Tuon tottis-kurssin suurin anti oli siinä, että ymmärsin tehneeni perustavanlaatuisen virheen ihan koiran pentuajan opetuksessa. Olen opettanut koiran rauhoittumaan treenikentällä, ts. jättänyt huomioimatta sen riekkumisen mun ympärilläni ja palkinnut kun se istuu rauhallisena paikallaan. Ja lopputuloksena koirasta on tullut lahna. Rauhallisena oleminen on ihan hieno piirre kotikoirassa mutta kisakoiran kanssa se tietää ongelmia juuri kisatilanteissa kun moottori ei jaksa käydä. Joten viimeisen kuukauden ajan olen systemaattisesti kannustanut koiraa nostamaan kierroksia treenikentällä palkitsemalla sitä kun se riekkuu mun ympärilläni. Ja tulos jo kuukauden erilaisella palkitsemisella näkyi eilen illalla kun olimme tottis-yksityistunnilla: Vedettiin koko kisasetti läpi ja Tessa veti koko setin todella korkeassa vireessä ja jopa jäävät liikkeet tosi täpäkästi ilman valumisia :D Mahtavaa!! Kyllä se tästä :D :D

Pari viikkoa sitten kävimme luonnetestissä, mikä ei nyt mennyt ihan niin hyvin kuin olisin odottanut. Mutta luonnollisestikin ymmärrän sen, ettei luonnetestitulos ole mikään absoluuttinen totuus, vaan se lähinnä antaa mulle itselleni tietoa koiran käyttäytymisestä eri tilanteissa ja siten tukee omia johtopäätöksiäni. Ja siitä olen tyytyväinen, että muuten pisteet pysyivät plussalla, ainoa miinustulos tuli liiallisesta pehmeydestä. Ja se ei oikeastaan yllättänyt minua. Näin harrastuskäytöllisesti hyvä taisteluhalu (+2) on tärkeää, sillä päästään pitkälle, ja puolustushalusta arvosana +2  'suuri, mutta hillitty' on mielestäni erinomainen hovawartille. Siinä mielessä Tessa on sitä mitä rodulta haetaankin. Kaikista elottomista asioista tulevat uhat (tynnyri, haalari, kelkka) Tessa nollasi nopeaan. Ihmisistä tulevat uhat jäi päälle, kuten ennakoinkin. Mutta en pidä sitäkään niin pahana, hoffit nyt harvemmin on mitään vieraiden syliinkiipeäviä halikoiria, vaan Tessakin suhtautuu vieraisiin hillitysti. Joten ei ihmekään, jos se on ensin puolustanut mua ihan tosissaan, niin se ei heti seuraavassa hetkessä luota uhkaan. Tuloksena toimintakyky +1, terävyys +1, puolustushalu +2, taisteluhalu +2, hermorakenne +1, temperamentti +1, kovuus -2, luoksepäästävyys +2a, laukausvarma. Yhteensä +102. 

Hakupuolella on ollut vuoristorataa. Ilmaisu alkoi välillä olemaan erinomaisesti hallussa, kunnes taas viime treeneissä Tessa alkoi leikkimään ilmaisurullalla ;) Pääasia, että koiralla on hauskaa ;) Sama leikkimisongelma alkoi esiintymään noutokapulan kanssa, nyt onkin sitten tehty kapulanpitotreenejä, mikä toivottavasti vaikuttaa myös ilmaisurullan käsittelyyn. 

Tämän syksyn viimeiset toko-kisat kutistuivat näillä näkymin vain yhteen kisaan, joten toivotaan sieltä 1-tulosta niin päästään hyvillä mielin joulutauolle harjoittelemaan avo-liikkeitä.