Huhhuh, BH- koe tuli siis runnottua läpi. Suorittaminen ei ollut mitenkään kaunista katsottavaa, mutta tässä vaiheessa olen yksinomaan helpottunut siitä, että koe meni läpi. Olimme ensin paikallamakuu-vuorossa, joka venyi liki 8 minuuttiin. On äärimmäisen epämiellyttävä tunne seistä selin koiraan 30 askeleen päässä ja miettiä mitä takana oikein mahtaa tapahtua ;) Ja varsinkin kun viimeisellä treenikerralla ennen koetta muuten niin varma paikallamakaaja Tessa päätti nousta ylös jo minuutin jälkeen... Paikallamakuu meni hyvin, siitä arvosanaksi erittäin hyvä.

Mutta pitkä paikallamakuu oli valitettavasti verottanut Tessan työmotivaatiota niin pahoin, että kun lähdimme tekemään ensimmäistä 50 askeleen seuraus-suoraa niin siinä vaiheessa koiran kierrokset laskivat liki pakkaselle. Ja seuruun ajan (tuomarin sanojen mukaan, minkä mä täysin allekirjoitan) sai jännittää mahtaako moottori riittää loppuun asti. Riitti se, kylläkin pahasti köhien, ja sain antaa joukon lisäkäskyjä pitääkseni homman edes jotenkin kasassa. Liikkeestä istuminen meni mielestäni hyvin tällä treenauksella, jouduin kylläkin antamaan tuplakäskyn varmuuden vuoksi. Liikkeestä maahan meni myös hyvin, mutta käännyin tuomarin mielestä liikaa koiraa kohden käskyä antaessa -> huomautus. Luoksetulo meni tosi hyvin, mutta koska Tessa tulee suoraan sivulle, tuli siitä myös huomautus. Joten tottisosuuden yhteenveto oli että läpi meni, mutta saan tehdä vielä todella paljon töitä ennen kuin on asiaa pk-kisoihin. Kaupunkiosuus meni hyvin, kuten odotetusti. Ja siellä saimme päivän ainoat kehut tuomarilta: tämä koira osaa käyttäytyä kaupungissa ;)

Su tuli tottistreenitauko, koska olin hieman heikohkossa olotilassa lauantai-illan jälkeen ;) Kävimme hakutreeneissä illalla, neljä ilmaisuharjoitusta ja kaksi pistoa haamuilla. Ilmaisun kanssa saatiin hieman tahkota taas tauon jälkeen, mutta huomattavasti vähemmän kuin viimeksi. Joten kyllä se siitä, uskoisin näin.

Tänään käytiin illalla vielä BH-treeneissä. Koska kurssi jatkuu vielä pari viikkoa niin käyn nyt ihan treenailemassa siellä vaikka koe tulikin jo suoritettua. Tessa oli tosi flegmaattinen. Tämän kouluttajan tyylinä näyttää olevan treenata yksi koira kerrallaan, Tessa oli viimeisenä vuorossa joten se joutui odottamaan omaa vuoroaan yli 40min. Ja se on ihan liian pitkä aika sille olla vain ja odotella. En myöskään voi treenata itsenäisesti sen kanssa sitä aikaa, kun odottelemme omaa vuoroamme -> se olisi yhtä väsynyt silloin kun lähdemme tekemään yksilötreeniämme. Täytyy siis jatkossa ottaa auto ihan kentän viereen ja pistää koira sinne odottelemaan omaa vuoroaan. Tältä kouluttajalta tuli taas hyviä vinkkejä, ja myös hän teki samoja huomioita koirasta kuin mitä olen itsekin jo aikaa sitten päätellyt. Tessa osaa teknisesti liikkeet, joten pelkällä palkitsevalla harjoittelulla ei päästä enää eteenpäin jos koiran motivaatio ei ole kohdallaan. Otetaan siis pakotteet mukaan kehiin. Vinkkinä tuli tehdä lyhyttä seuruuta, ja jos koira hävittää kontaktin niin pakote remmillä ja palkata se saman tien kun se ottaa kontaktin uudestaan. Lisäksi näin ennen koetta voin tehdä myös sivulletulotreeniä: askel sivulle ja pyytää koira tulemaan ja kun se tulee, niin superpalkka. Ja vaikka se tulisi hieman vinoonkin niin silti palkka kun se yrittää.

Tosiaankin seuraavan tottis-kokeen pitäisi olla lauantaina (ei ole tullut vieläkään varmistusta). Joten lisää pakotteiden käyttöä vasta sen jälkeen.