Painoa tuli viikon aikana tasan kilo, joten aika hyvin mennään  tavoite-kasvukäyrän mukaan :) Mutta todellakin korkeutta on tullut jopa viikossa lisää, ja pää ei ole enää ihan niin pentumainen kuin vielä 7-viikkoisena. Ei mene kuin hujaus ja Roddy pystyy lepuuttamaan leukaansa keittiön pöydällä ;)

Alkuviikko on sujunut rauhallisesti. Harjoitellaan istumisen, maahanmenon ja sivulletulon alkeita. Lisäksi aloitimme harjoittelemaan temppuja. Roddyssa piisaa energiaa kuin pienessä kylässä, ja se saa pari kertaa päivässä aivan mahdottoman hullu-hepulin, jolloin se juoksee ympyrää niin lujaa kuin lyhyistä jaloista lähtee ;) Mua riehuminen ei haittaa, olen nostellut lattioilta pois kaiken mahdollisesti rikkimenevän. Mutta kissa-mummoilla on vaikeaa sietää riehumista. Pentu on muuten niiden mielestä ihan ok, aika nopeasti ne sopeutui pentuun. Mutta riehuminen on niiden mielestä yksinkertaisesti sietämätöntä. Niinpä päiväsaikaan, jos on poutaa, nostan pennun pihalle riehumaan. Mutta jos hepuli tulee puolilta öin, tai ulkona sataa kaatamalla, niin siihen tilanteeseen otin temppukoulun :) Roddy pitää tekemisestä, joten vaikka se olisi hetki sitten juossut ihan päättömänä, se keskittyy saman tien "harjoittelemiseen". Ja tottisliikkeiden sijaan temput on tosi hauskoja, niissä nyt ei ole lopputulos niin millintarkkaa.

Keskiviikkona kävimme taas pentukoulussa. Tällä kertaa mm. totuteltiin pentua vieraiden ihmisten käsittelyyn. On aivan ihana huomata, kuinka varauksettomasti Roddy rakastaa kaikkia ihmisiä. Se kävi omalla vuorollaan kiipeämässä kaikkien pennunomistajien syliin ja antoi naamapesut :) Kotiläksyksi saimme tällä kertaa kontaktiharjoittelua kävellessä. Roddy on aika hyvin jo nyt omaksunut hihnassakävelyn perusteet, on se ihme miten helppoa on opettaa pentu kulkemaan vetämättä. Sitten kun pentu kasvaa ja hajumaailma tempaa mukaansa, niin lenkkeily alkaa näyttää siltä, ettei koiraa ole ikinä koulutettu ;)

Pentukoulun jälkeen pennut leikkivät vielä hetken keskenään ja nyt Roddykin pysyi jo vanhempien pentujen leikissä mukana. Viikossa tapahtuu paljon :)

Tänään tein Roddylle jäljen ensimmäistä kertaa. 10m suora takapihalle myötätuuleen. Olen jokaisen koiristani opettanut eri tavalla jäljestämään. Tämän pennun kanssa lähdin siitä liikkeelle, että laitoin joka askeleelle 3 nakinpalaa, kanta- keski- ja päkiäosalle, siinä toiveessa että pentu oppisi tarkastamaan huolella koko jäljen. En auttanut pentua jäljellä, mutta kuljin koko jäljen mitan pennun vierellä "jäljestäen" kädelläni, niin kuin olisin nuuskinut maata kädellä. Pentu keskittyi hyvin, omaa keskittymistäni haittasi kun jouduin vilkuilemaan viereistä ruusuaitaa, jonka juurella näin kyyn samalla kun tein jälkeä. Usch.

Tessa ja Sara. Ihan tässä ei vielä olla pennun ja kissojen kesken... Mutta jonain päivänä vielä :)