On ollut todella treenipainotteinen viikko. Torstaina päästiin ensimmäistä kertaa kesähelteiden jälkeen hakumetsään, liki 3 kk:n tauon jälkeen. Ja tauko oli sen verran pitkä, että keväällä alkuunpäässyt ilmaisun opettelu oli ehtinyt unohtua. Saatiin muutaman yrityksen jälkeen Tessa noutamaan rulla, kun rulla heitettiin n. 5m päässä olevalle maalimiehelle. Hyvä näin. Lisäksi otettiin kaksi pistoa haamuilla n. 30 metriin, ne menivät hyvin. Koira oli tosi innoissaan päästessään hakumetsään, pääasia että motivaatio on kova :)

Perjantai-iltana kävin ottamassa tottistreenin haunisissa. Kentällä oli samaan aikaan 2 rottweileria hiomassa myös BH-kuvioita :) ja Tessa toimi tapansa mukaan todella innoissaan ja täpäkästi kun samalla kentällä on muita koiria treenaamassa (nehän saattaa tulla viemään Tessan lelut + karkit jos Tessa ei ehdi ansaitsemaan kaikkea itselleen :)) Se on kumma miten toisten koirien läsnäolo saa sen skarppaamaan. Tsekkasin missä mennään BH-kuvioiden kanssa kahden päivän treenin jälkeen ja hyvältä näytti: Tessa omaksui nopeasti jäävästä maahanmenosta luoksetulon (otin ihan 30 askeleen päähän), sekä täyskäännöksen vasempaan. Jäävässä istumisessa mulla on vielä pieni käsiapu mukana, se täytyy yrittää häivyttää pois ennen kisaa.

Lauantai-aamulla kävin tekemässä kotikentällä tottiksen ja se toi uusia huolenaiheita. Tein 4 min pituisen paikallamakuun niin että seisoin selin koiraan, ja se meni hyvin. Mutta ongelma on se pirun seuraamiskaavio, ja ennen kaikkea se tappavan tylsä ensimmäinen 50 askeleen suora. Tessalla ei pysy motivaatio yllä niin pitkään, paluusuoralla kun on askelvaihdoksia, kontakti säilyy, mutta se on menosuora on... Ja worst-case-scenario on se, että koira alkaa jätättää liikaa ennen käännöstä, jolloin kun teen täyskäännöksen vasempaan niin koira jää mun oikealle puolen ja alkaa seuraamaan paluusuoraa mun oikealla puolella (!) Kyllä, näin kävi treeneissä. Koetin puuttua haahuiluun ärähtämällä, mutta sekään ei terästä kontaktia kuin taas 10 askeleen ajaksi. Enkä uskalla näin lähellä kisaa pölläyttää koiraa niskavilloista. Tämän hetken ratkaisuyritys on, että teen enemmän lyhyitä, innostavia seuraamispätkiä ja pidemmille pätkille yritän tehdä huomaamatonta vietinnostatusta. Ja jos Kaarinan koe menee pöpelikköön, niin sitten hinkutetaan pidempiä seuraamispätkiä ennen Keravaa.

Tänään, eli sunnuntai-aamuna käytiin hakutreeneissä. Rullaharjoitukset viimeksi tehosivat, nyt Tessa muisti ilmaisukuvion ja nouti rullaa hyvin jopa 10-15m päästä. Lisäksi otettiin kaksi pistoa haamuilla 50 metriin. Edelleen motivaatio kova :)

Illalla käytiin tekemässä tottista viikkarin terminaalissa samalla kun matkustajat tulivat laivasta. Kontakti pysyi hienosti, jopa pitkää seuruuta tehdessä ja kiertäessä matkustajaryhmiä. Selvästikin silloin, kun ihmisiä ja hälinää on todella paljon ympärillä, niin koira turtuu siihen ja jaksaa keskittyä muhun. Vaikeampia on tilanteet, joissa hiljaisella tiellä tai kentällä pitää pujotella ihmisryhmän läpi. Ja sehän siellä BH-kokeessa juuri koittaa...